Koopzondagen
12:00 – 17:00 uur
Altijd 60.000 betaalbare sieraden op voorraad
2 filialen: Nijmegen & Velp
Eigen reparatie atelier & ontwerp studio
De voordeligste horlogebatterijtjes
Koopzondagen
12:00 - 17:00
Menu

Veelgestelde vragen

Wat kost het vervangen van de batterij in mijn horloge en kan ik er op wachten?

Indien mogelijk worden batterijen ter plekke vervangen en kunt u er op wachten. Een gewone batterijwissel bedraagt in de meeste gevallen maar € 5,00. Wilt u dat uw horloge opnieuw waterdicht is, dan wordt de batterijwissel uitgevoerd in ons atelier en bedraagt de prijs inclusief batterij vanaf € 15,00. U kunt er dan niet op wachten. U wordt gebeld als het horloge klaar is. Deze specifieke behandeling vindt plaats in het horlogeatelier. Voor horloges in de topsegmenten voeren wij batterijwissels uit volgens de voorschriften van de fabrikant met een bijbehorende prijs. Dat is het geval bij merken als Rado, Omega, Tag Heuer, Cartier, Breitling en dergelijke.

Kan mijn horloge gerepareerd worden?

Als het technisch mogelijk is, kunnen wij uw horloge repareren. Na een prijsopgave kunt u zelf beslissen of u hiermee akkoord gaat. Op al onze horlogereparaties geven wij 1 jaar garantie, met uitzondering van reparaties aan banden en glazen.

Repareert Paul van Zeeland ook klokken?

Alle soorten klokken kunnen wij voor u weer in orde maken als dit technisch nog mogelijk is. Dit geldt ook voor antieke klokken. Indien gewenst komen wij de klok bij u ophalen. Bij reparaties krijgt u een prijsopgave. Op al onze reparaties van klokken geven wij één jaar garantie.

Het glas van mijn horloge is kapot. Wat moet ik nu doen?

Het beste is om direct de stift en de kroon uit het horloge te trekken (alsof u het horloge gaat gelijkzetten). Zo voorkomt u dat de wijzers vastlopen op eventuele glassplinters. Probeer ook te voorkomen dat glassplinters door de datumopening in het uurwerk terechtkomen. Zorg dat er geen vocht in het horloge kan komen en bied uw horloge ter reparatie aan in een van onze winkels.

Er is water in mijn horloge terecht gekomen. Wat moet ik nu doen?

Kom zo snel mogelijk naar één van onze winkels, zodat wij het horloge kunnen openen en de schade zoveel mogelijk kunnen beperken. Bij langdurig vocht in het horloge treedt schade door oxidatie op, wacht dus zeker niet te lang!

Hoe moet ik mijn horloge onderhouden?

Het regelmatig reinigen van de buitenkant van het horloge voorkomt al veel problemen. Vuil (vet en vocht) dat u verwijdert, kan al geen schade meer aanrichten. Mechanische horloges hebben als kenmerk dat ze bij verontreiniging niet meer op tijd lopen. De oplossing is dan een servicebeurt. Hierbij krijgt u een prijsopgave.

Wanneer is mijn horloge klaar?

Heeft u een horloge ter reparatie aangeboden, dan wordt u door een van onze medewerkers via e-mail of telefonisch de hoogte gesteld wanneer uw horloge klaar is. Geen mail ontvangen? Controleer even uw spam.

Hoe moet ik mijn sieraden onderhouden?

Bij sieraden met briljant is het aan te bevelen om deze één keer per jaar te laten controleren of de zetting nog goed is. Frequent gedragen sieraden kunnen in ons sieradenatelier gecontroleerd worden en indien nodig gerepareerd. Door polijsten kunt u uw sieraden weer helemaal ophalen, ook uw stalen sieraden. En ons advies is: lekker slapen maar niet met uw sieraden om.

Kan ik bij u mijn ringen op maat laten maken?

In de meeste gevallen is de maat van een ring aan te passen. Incidenteel kan het voorkomen dat het model of het gebruikte materiaal dit niet toelaat. Wanneer u bij ons de aanpassing laat uitvoeren, is deze klaar op de zaterdag van de week die volgt na de week van afgifte. Een voorbeeld: een gouden ring laten verkleinen kost gemiddeld € 35,-.

Kan ik sieraden laten ontwerpen?

Als u speciale wensen heeft met betrekking tot het maken van een sieraad, bent u van harte welkom om in overleg met onze goudsmid te komen tot een persoonlijk ontwerp. Hij vertaalt uw wensen en creëert voor u desgewenst uw unieke sieraad.

Zelf een vraag?

De vraag op uw antwoord niet kunnen vinden? Vul ons contactformulier in, wij zullen uw vraag binnen 24 uur beantwoorden.