Paul van Zeeland juweliers taxaties juwelen sieraden

Taxateur juweliersgoederen na 1952

'Wij zijn erkend taxateur en verzorgen taxaties voor diverse doeleinden'

Wij zijn erkend taxateur voor juweliersgoederen na 1952 en verzorgen taxaties voor diverse doeleinden zoals verzekering, verkoop of onderlinge verdeling.

Taxatie voor verzekering

Met dit rapport kunt u uw kostbaarheden bij een verzekering onderbrengen zodat u een actuele vervangingswaarde heeft. Het is altijd verstandig om uw sieraden goed te beschrijven. Als er namelijk iets gebeurt, verlies, beschadiging of diefstal, heeft u een document waarop precies omschreven staat wat het is, welke materialen gebruikt zijn, kwaliteit, staat, edelstenen etc. waardoor er geen discussie kan ontstaan.
Als u uw sieraden wilt verzekeren vraagt een kostbaarhedenverzekering altijd een actueel taxatierapport. (gemiddeld 2 tot 3 jaar oud) zodat u niet onderverzekerd bent. In dit rapport worden de objecten uitgebreid omschreven en gefotografeerd.

Taxatie voor verkoop

Heeft u oude gesleten of versleten sieraden, wij beoordelen deze met onze expertise wat de opbrengst is bij directe verkoop.
Wij bieden tevens de service deze goederen te kopen of bemiddelen bij het vinden naar een nieuwe koper. Wij adviseren u graag bij deze complexe materie.
Wij zijn gecertificeerd voor sieraden na 1952.

Taxatie voor onderlinge verdeling

Bij deze waardebepaling wordt gekeken wat het sieraad waard is in de staat waarin het verkeerd. Zoals het woord het al aangeeft een waardering die wordt gehanteerd bij erfenissen en onderlinge verdeling.

Wilt u meer weten over taxaties? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.


 

Workshops Horlogemaker

Dagelijks wordt de kennis die onze gekwalificeerde horlogemakers hebben toegepast in de praktijk bij de reparaties die zij uitvoeren in ons atelier. Echter vinden het onze horlogemakers het ook erg leuk om deze kennis te delen met liefhebbers van horloges of van het vak horlogemaker. Om deze reden openen wij één maal per jaar de deuren van ons atelier voor een geselecteerd gezelschap liefhebbers voor een kijkje in onze keuken.

Een volledig verzorgde workshop in ons atelier in Velp waar een groep van horlogeliefhebbers een dag wordt meegenomen in het werk als horlogemaker. Er wordt meegelopen met de dagelijkse bezigheden van onze werknemers om zo een beeld te krijgen van het vak horlogemaker.

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het vak worden er in de workshops daadwerkelijk uurwerken beschikbaar gesteld om deze te demonteren, monteren en vervolgens goed werkend te krijgen. Dit uiteraard onder toeziend oog van de ervaringsdeskundige en met de juiste materialen.

Workshop Horlogemaker Paul van Zeeland Gelderland

 

Ben je liefhebber van horloges en heb je altijd al willen weten hoe het werk op ons atelier er aan toe gaat? Of ken jij iemand die heel gelukkig zal worden van deze workshop? Schrijf jezelf, of iemand aan wie jij dit als cadeau wilt geven, via onderstaand formulier en wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen over de eerstvolgende workshop.

Let op! Er is veel animo voor de jaarlijkse workshops in ons atelier dus wees er snel bij!